Nieuwsbrief 16 november

Beste Kaïnners,

Hierbij de beloofde mail voor deze week met allerlei zaken over en rond de musical!

Favoriete musicalliederen

Het begin is er…. we hebben drie reacties binnen ;), waarin vier liederen zijn genoemd. Hetty Huisman heeft wel wat met het tempo en de tekst van het lied “Dat is er één” (waarover straks meer) en met “Na mij de zondvloed”, want dat zingt zo lekker door. Arianne en Ilse hebben allebei wat met “Tohoe Wavohoe”, waarbij één van beiden aangeeft dat de oersfeer zo aanspreekt én “de bassen die zo lekker doordreunen”. Waarvan akte. Heb jij ook een favoriet? Laat het weten! 

De tekst van lied 4: Dat is er één!

Eerder gaf een aantal koorleden aan moeite te hebben met de tekst van lied 4 (“Dat is er één). We hebben Gerard van Midden en Geurt Roffel, de schrijvers van de teksten, om een reactie gevraagd. Die is ook voorgelezen tijdens de laatste repetitie, maar hieronder tref je die ook aan om nog eens na te lezen:

Goed dat sommige mensen moeite hebben met de tekst van dit lied. Dat ongemak is precies wat we wilden bereiken. Het zijn natuurlijk vreselijke teksten. Maar ja, de wereld is nu eenmaal soms vreselijk. Het ongemak dat sommige zangers hebben met de teksten is ook het gevoel (en nog veel sterker dan dat) dat degenen hebben tegen wie dit helaas gezegd wordt. De zangers in de musical spelen een rol. Natuurlijk zijn dit dingen die ze zelf hopelijk nooit zeggen of zelfs niet denken. Maar als vertolker van een rol, moet je je kunnen inleven; vaak los van wat je er zelf van vindt. Als het publiek straks ook ongemakkelijk wordt, slaan we de spijker op de kop. Stel je voor dat mensen zich hier niet ongemakkelijk bij zouden voelen…. Dat zou vele malen erger zijn. En ja, de teksten gaan natuurlijk over de keiharde en ongenuanceerde (voor)oordelen. In lied 4 richten al die vooroordelen zich op Kaïn die hier symbool staat voor al die mensen die er niet bij horen in onze wereld omdat ze niet voldoen aan de normen van de meerderheid. Dat moet gezegd, vinden wij. Een verhaal raakt mensen dankzij contrasten. 

We hopen dat je met deze uitleg verder kunt en als dat niet zo is, dan neurie je de tekstgedeelten die je niet uit wilt spreken. 

Playlist van alle musicalliedjes

Marten heeft al gezorgd voor een tekstboekje van alle musicalliederen en dat is onder de koorbestanden te vinden. Inmiddels is er ook een complete playlist van de liederen (luisterversie) op Youtube gezet, met dank aan Casper! Dat is wel heel wat makkelijker dan steeds op de site een liedje aanklikken. Je vindt de playlist via deze link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPvhf8VbKJlorH8I-ulu5D3NPMgePuwlr

Huiswerk

Het gegeven dat we nu niet gezamenlijk repeteren, betekent natuurlijk niet dat er dan niets te doen is. Marit maakte een filmpje met wat opdrachten voor zangers én spelers, zie hieronder.

Je hebt tot volgende week woensdag de tijd om met de opdrachten aan de slag te gaan. Volgende week willen we zien of we tijdens de gewone repetitietijd -maar dan wat korter- via Teams samen kunnen zingen. Best een uitdaging, maar ook de moeite waard om te proberen! Zorg dus dat je de tot nu toe bekende liederen herhaalt, zodat je makkelijk mee kunt zingen.

Sta jij er al op?

We missen bij aardig wat accounts op de musicalsite nog een foto. Gebruik de woensdagavond om die erop te zetten: als je in één van deze berichten een naam tegenkomt en daar niet een gezicht bij hebt, kun je die zo mooi opzoeken. Dat is ook mooi als we elkaar weer fysiek ontmoeten: dan zijn de etiketten met naam vast niet meer nodig ;).

Tot zover het bericht voor deze week. Blijf gezond en tot Kaïn!

Hartelijke groet,

het productieteam