Nieuwsbrief 30 november

Het is weer tijd om iedereen bij te praten over het wel en wee van onze musical!

Terugblik op de sing-along

Het was natuurlijk vooral bedoeld om elkaar weer even te zien en samen wat te ondernemen. Gelukkig ging het zien digitaal best wel goed! Het samen repeteren was in de praktijk natuurlijk vooral je eigen partij proberen te zingen met de begeleiding van Ineke op de piano en een paar zangers erbij. Met de solo van Ilse werd wel duidelijk dat er zoveel vertraging zit in de verbinding, dat echte interactie niet mogelijk is. Toch was het weer even een moment(je) samen en dat was voor deze keer goed!

Doorwerking van de nieuwe maatregelen

Op basis van de nieuw afgekondigde regels is ten aanzien van Het Brandpunt besloten om het gebouw te sluiten van 17.00 – 5.00 uur. We kunnen dus de komende drie woensdagen niet in Het Brandpunt terecht. Hoe het verder gaat, hangt af van de persconferentie op 14 december. Mogelijk zouden we dan op 22 december nog een keer kunnen repeteren. Dat is niet optimaal én zeer onzeker. We hebben als productieteam dan ook besloten om alle repetities tot en met de eerste week van 2022 te cancellen. Hoewel we dat natuurlijk erg jammer vinden, lijkt ons dat wel het verstandigste met alle oplopende besmettingen. We hebben hierin zelf ook verantwoordelijkheid te nemen.

Gevolgen voor de uitvoeringen

Door het uitvallen van aardig wat repetities wordt de afwijking van de planning te groot. Ter illustratie: het was de bedoeling om eind december alle liederen en scènes “in de grondverf” te hebben staan. Dat gaan we niet redden. Daarom hebben we ook besloten om de uitvoeringsdata in de weekenden van eind maart en begin april los te laten. Om die reden nemen we in dit bericht ook iedereen mee die met de musical meedoet of medewerking heeft toegezegd. Je kunt dan dus andere dingen plannen.

We verwachten niet dat we in januari direct weer op volle kracht vooruit kunnen. Als we op halve kracht verder kunnen, doen we er verstandig aan om de uitvoeringen ruim na de zomervakantie en in de weekenden net vóór de herfstvakantie 2022 te plannen. Dat gaan we nu proberen.

Hoe zien we het voor ons?

We hebben een verzoek uitstaan bij het Icoon-theater of we daar kunnen gaan optreden. De voordelen van die locatie zijn groot: de bezoekerscapaciteit is gelijk aan die van Het Brandpunt (meer dan 200 stoelen), een toneel waar iedereen tegelijk op kan, techniek (licht/ geluid) is aanwezig en ook achter de schermen is er ruimte voor een grote groep als die van ons. Voor bezoekers is er parkeerruimte in de directe omgeving. Dat maakt het Icoontheater tot een prima locatie voor ons!

Zoals gezegd houden we er rekening mee dat we vanaf de tweede week van januari op halve kracht kunnen repeteren. We denken bijvoorbeeld aan een model van drie korte zangrepetities voor ieder maximaal 10 personen van ieder drie kwartier. Daarbij houden we dan natuurlijk afstand tot elkaar en proberen we ervoor te zorgen dat je samen met anderen je partij zingt. Tussendoor plannen we wat tijd vrij om de zaal goed te luchten. Voor de zangers zou dat betekenen dat je de ene week wel zingt en de andere week niet. Voor de spelers zal het meer als gebruikelijk doorlopen. Let op: het zijn onze eerste gedachten en alles is natuurlijk afhankelijk van de situatie in januari. We vinden het wel belangrijk om jullie hierin nu al mee te nemen, zodat je weet waar we aan denken.

Wel graag 8 december (20.00 – 21.00 uur) vrijhouden

Dit keer geen sing along, maar we denken wel aan een digitale ontmoeting. Mogelijk dat we dan via Teams de oogst van de huiswerkopdrachten met elkaar kunnen delen. Dat lijkt zéér de moeite waard. Als iemand nog wat wil inleveren: wees welkom. Dat geldt ook voor je favoriete lied. Er volgt nog een musicalbericht volgende week met nadere informatie en een link als het doorgaat, maar uiteraard ook bericht als dat niet zo is.

Tot zover het bericht van deze week. Blijf gezond en tot Kaïn!

Hartelijke groet,

Het productieteam