Beste Kaïnners,

Het is weer tijd om via dit mailbericht bij te praten, want er zijn wel wat zaken te melden! Hieronder tref je info aan over de mogelijke doorstart, een terugblik op onze laatste Teamsbijeenkomst, de oproep om meer dieren en wat weetjes.

Mogelijke doorstart musical
We zouden op dit moment al weer kunnen repeteren in het Brandpunt, maar als productieteam willen we nog even wachten. Dat heeft vooral te maken met de snel oplopende besmettingen. We denken erover om begin februari de draad weer op te gaan pakken met repeteren, maar dat is ook afhankelijk van de info tijdens de persconferentie op 25 januari a.s. Daar past dus een voorbehoud.

Als er op 25-1 geen belemmeringen zijn, willen we begin februari de zangers in twee groepen (bassen/ alten en sopranen/ tenoren) laten repeteren, een groep van 19.4 20.45 uur en een groep van 21.00-22.00 uur (de week daarop worden de groepen dan omgekeerd). In het tussenliggende kwartier wordt de kerkzaal gelucht. De spelers kunnen oefenen tussen 20.00-22.00 uur. We weten nu nog niet onder welke voorwaarden dat gaat plaatsvinden (wel of geen QR-code-check, maar waarschijnlijk wel een mondkapje bij verplaatsing en afstand bij zingen). Dat hangt ook af van wat er in het Brandpunt gaat gelden.

Volgende week overlegt het productieteam weer (op 26-1) en dan volgt uitsluitsel via de mail, dus graag goed in de gaten houden.

Terugblik op de bijeenkomst met Gerard & Gerard
Op 12 januari hadden we een mooie Teams-bijeenkomst met Gerard van Midden en Gerard van Amstel. Laatstgenoemde had helaas problemen om in te loggen, maar gelukkig zit Gerard van Midden niet snel om woorden verlegen 🙂

We hebben beide Gerarden vooral bevraagd op het proces van het schrijven van een musical. Zo wilde Gerard van Midden graag een musical over de oerverhalen maken en heeft hij de figuur van Kaïn gekozen, omdat hem die het meeste intrigeerde. Er is niet één persoon die de verhalen kan verbinden, dus reist Kaïn als het ware door de oerverhalen heen, is hij soms toeschouwer en wordt hij daarvan steeds meer deelgenoot.

Gerard van Amstel gaf aan dat de basis voor componeren bij hem altijd in de liedteksten van Gerard van Midden zit: daar haalt hij de sfeer van een lied uit en hij “ziet” dan voor zich welk tempo en welke uitstraling daarbij hoort. Zo hoor je bijvoorbeeld de toren van Babel instorten aan het eind van het openingslied. Leuk om te weten: Gerard van Midden gebruikt altijd een steunmelodie voor zijn liederen (zodat ze kloppen qua aantal lettergrepen en ritme), maar Gerard van Amstel heeft in de ruim 20 jaar dat zij samenwerken maar één keer die melodie overgenomen. Overigens is Gerard van Midden de steunmelodie kwijt, zodra hij de muziek van Gerard van Amstel hoort.

Verder kwam aan de orde dat er altijd een psalm in een musical zit. Dat is zo ontstaan, ook vanuit het idee dat de psalmteksten prachtig zijn maar de oude melodieën vaak minder toegankelijk zijn. We hebben tot slot gevraagd wat ze graag willen zien als ze naar een musicaluitvoering komen luisteren: dat is vooral dat we zelf geloven in wat we spelen en zingen en daar plezier in hebben.

Meer dieren gezocht!
De eerder ontvangen “huiswerkopdrachten” zijn inmiddels op het besloten gedeelte , als submenu van nieuws op onze website geplaatst. Er is nog heel veel plaats in de ark, dus hierbij de uitnodiging om de dierenparen aan te vullen. Het zou jammer zijn als je creativiteit op dit vlak niet tot bloei komt, dus laat je inspireren!

Weetjes
We hebben inmiddels een voorlopige reservering binnen van Het Icoon voor uitvoeringen in de eerste twee weekenden van oktober. Willen jullie die vast in de agenda zetten? We kunnen helaas niet garanderen dat het dan doorgaat, maar we houden moed. Het repetitieschema zal hierop worden aangepast, waarbij we natuurlijk rekening houden met de bijzondere (feest)dagen. Ook de extra oefen-zaterdagen zullen opnieuw worden ingepland. Nu de locatiekeuze is gemaakt, gaan we ook langzamerhand nadenken over de benodigde techniek, decor e.d. Kortom: er ontstaat weer beweging.

Dat was het voor deze week. Graag tot Kaïn!
Hartelijke groet van het productieteam