Nieuwsbrief 16 april

Beste Kaïnners,

Hierbij weer even een bericht om bij te praten over de musicalontwikkelingen!

Repetitie woensdag 20-4

Komende woensdag staat de repetitie in het teken van de liederen, waarbij Gerard van Amstel een soort masterclass geeft. We weten nog niet welke liederen hij aan bod wil laten komen, maar zorg dat je alles mee hebt en de tekst zoveel mogelijk in het hoofd. Dat maakt het makkelijker om op zijn aanwijzingen te letten!

Tegelijkertijd wordt er dan ook gewerkt aan de toneelbeelden. Marit en Ferdinand hebben een eerste opzet gemaakt van het decor bij de verschillende scènes en het is de bedoeling om de komende tijd te bespreken of het ook maakbaar is. Het gaat om een sober decor, dat als voordeel heeft dat we de benodigde tijd voor opbouwen en weghalen kunnen beperken. Dat heeft weer een relatie met de tijd die we in het Icoontheater inkopen voor de voorstellingen. Voor decorbouw zijn op dit moment Johan van der Vorm, Kees Prins en Victor Niks in beeld.

Kleding

Het koor en de band zullen bij de uitvoeringen volledig in het zwart gekleed zijn, maar voor de rollen zijn wel wat kledingstukken nodig (naast een verzoek voor zwarte overschoenen). Ook dit wordt geïnventariseerd en uitgevraagd.

Geen musical op 27-4 en 4-5

Zowel op Koningsdag als op de nationale herdenkingsdag voor herdenking van oorlogsslachtoffers is er geen musicalrepetitie. Wellicht is een aantal van jullie ook lekker op vakantie!

Repetitie met band op 11-5

De band had gisteren een goede vrijdagavond: er is non-stop gemusiceerd! De wens is om nu ook met het koor te gaan spelen en dat gaan we doen op 11 mei; iets om naar uit te kijken!

Oefenen in de praktijk

Het is natuurlijk mooi om met elkaar te oefenen, maar met publiek erbij is toch wel anders. Daarom denken we erover om voorafgaand aan de uitvoeringen ook een aantal keren medewerking te verlenen aan een viering in de Inham, het Brandpunt en de Veenkerk. Er ligt via Christel Horst ook een contact met Sherpa hierover en dat lijkt ons ook mooi om te doen. Wordt vervolgd!

Tot slot

Achter de schermen gebeurt natuurlijk nog wat meer: zo is Frank al druk bezig om de subsidieaanvragen de deur uit te doen, want we willen de prijzen voor een kaartje het liefst beperken tot 10 euro. Daarnaast moet straks ook de communicatie op stoom gaan komen én uiteraard de kaartverkoop. Ook daarover volgt natuurlijk nog nadere info.

Voor nu hele fijne Paasdagen gewenst en tot woensdag, tot Kaïn!

Het productieteam