Nieuwsbrief 23 juni

Beste Kaïnners,

Gisterenavond hadden we weer een goede repetitie met zang en spel. Als productieteam hebben we er alle vertrouwen in dat we een mooie productie gaan neerzetten. We kijken ook uit naar de doorloop van aanstaande zaterdag! Daarover ontvang je hierbij meer informatie.

Programma

De bandleden kunnen vanaf 9 uur in de kerkzaal terecht voor de opbouw van de bandopstelling. Jullie komen zaterdag al wat hoger te staan, zodat we kunnen kijken wat dat doet qua beeld.

Vanaf 9.30 uur zijn de overige zangers/ spelers welkom om binnen te lopen. Om 10.00 uur starten we dan met de doorloop van het tweede deel van de musical. Dat duurt tot aan de lunchpauze (zo circa half één). 

Na de lunchpauze (dat zal tussen kwart over één en half twee liggen) gaan we met de doorloop van de hele musical aan de gang. Dat duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Daarna is het opruimen en naar huis!

Meehelpers zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren

Komende zaterdag is het zonder meer hard werken voor zangers, spelers, bandleden en productieteam. Maar er zijn meer mensen die meehelpen met deze productie, zoals bijvoorbeeld onze technici, grimeurs, naaiploeg, decorbouw, catering e.d. Komende zaterdag is iedereen van harte welkom om (een deel) te komen kijken en luisteren! Vooral vanaf de lunchpauze krijg je al een aardig beeld van de musical. Kun je niet? Er komt nog een laatste doorloop begin september en mogelijk past dat je beter. 

Eten en drinken

Zorg zelf voor je lunch en tussendoortjes en neem die mee! Wij zorgen voor koffie/ thee, (karne)melk, sap e.d. en wat fruit. Wil je wat meenemen voor bij de koffie/ thee of tussendoor, dan kan dat natuurlijk. 

Kleding en attributen

We oefenen zaterdag in geheel zwarte kleding met bijpassende schoenen. Alleen degenen met een rol zullen ook andere kleding dragen. Heb je spullen die je helemaal vindt passen bij een scène: neem mee!

Spelen zonder tekstboekje

Het moet er toch een keer van komen: komende zaterdag is er voor de spelers geen ruimte meer om de teksten uit het tekstboekje op te lezen. Dat wordt dus uit het hoofd leren. Lukt dat niet helemaal? Geen punt: beter proberen dan doorgaan met oplezen!

Zangers mogen solidair zijn met de spelers, maar hier een daar een steuntje is geen punt.

Tot slot

Als productieteam willen we zaterdag een knoop kunnen doorhakken over de opstelling van de band (over de gehele achterbreedte van het toneel of in twee driehoeken) en de kooropstelling in V-formatie in twee keer twee of drie rijen. We gaan ook experimenteren met het verdelen van alten en sopranen over de twee delen van de V; de tenoren en bassen worden niet opgedeeld en komen in de punten van de V. Het uitproberen zal even tijd kosten; dat hoort erbij!

Graag tot komende zaterdag, tot Kaïn!

Het productieteam