Instructies voor de weekenden

Nadere instructies m.b.t. musicaluitvoeringen 1, 2, 7, 8 en 9 oktober 2022

Hierbij volgen de beloofde nadere instructies, die voor een groot deel voor zich spreken. 

Gebruik ruimten

We huren de theaterzaal, de naast het toneel lopende gang, de daarop uitkomende verblijfsruimte voor de groep en 2 grimeerruimten. Alleen op zaterdag 1 oktober gebruiken we ook een tweetal praktijklokalen die aan de foyer grenzen om samen te eten. Andere ruimten zullen afgesloten zijn, maar zo niet: dan niet betreden.

Toiletten

Het is de bedoeling dat we tot aan de voorstelling en in de pauzes gebruik maken van de publiekstoiletten op de gang, die toegang tot de theaterzaal geeft. Alleen tijdens de voorstellingen kunnen -bij hoge nood- de toiletten in de grimeerruimten worden gebruikt.

Regels m.b.t. gebruik ruimten

De centrale verzamel- en verblijfsplek voor de musicalgroep is dé verblijfsruimte en eventueel de gang naast het toneel. We zijn met veel mensen: doe dus rustig aan en denk om elkaar. Mogelijk kunnen we ergens een stilteplekje creëren (voor muziek, podcast, lezen…).

Let op: op het toneel kom je alleen als dat door de technici of door leden van het productieteam wordt gevraagd. Dat geldt ook na de generale en alle voorstellingen: het is absoluut leuk om met familieleden over en achter het toneel te dwalen, maar daar is dit keer geen ruimte voor vanwege een strikte tijdplanning en met het oog op de veiligheid. 

Grimeren

Je kunt je laten grimeren als je niet meer hoeft te eten/ drinken én geen kleding meer over je hoofd hoeft aan- of uit te trekken. Heb je toneelkleding aan tijdens het grimeren, neem wat mee om je zwarte outfit te beschermen.

Het grimeren zit krap in de tijd en dat vraagt de medewerking van iedereen. Er worden steeds vier personen tegelijkertijd gegrimeerd en er is een aantal wachtstoelen in de grimeerruimten. Zorg dat de wachtstoelen steeds bezet zijn en als dat zo is, wacht je op de gang daarbuiten. Dus niet in de ruimte zelf. Laat de grimeurs niet wachten, want daar hebben we de tijd niet voor.

Vrouwen worden gevraagd om zelf hun ogen en lippen te doen en daar spullen voor mee te nemen. De mannen hebben het makkelijker: dat wordt met het grimeren meegenomen.

Zenderen 

We hebben  veel deelnemers die een zendermicrofoon dragen. Daar gelden strikte regels voor:

 • Je zender wordt altijd op- én afgedaan door een technicus; dat doe je dus nooit zelf;
 • Het zenderen gebeurt in twee ronden: eerst de solisten en daarna de andere rollen. Als de solisten hun zender hebben, gaan zij door naar het toneel voor een soundcheck. Degenen met een rol wachten, totdat zij het sein krijgen dat ze naar het toneel kunnen voor hun soundcheck.

Op het toneel

Nog wat algemene tips voor op het toneel:

 • Eventueel omkleden kan in de gezamenlijke ruimte. Neem alleen mee wat je nodig hebt en berg alles zoveel mogelijk op in één tas;
 • Je draagt zwarte kleding met lange mouwen en liefst geheel zwarte schoenen (alles wat afwijkt valt meteen op);
 • Als je persoonlijke spullen meeneemt naar het toneel, dan kun je die alleen opbergen in een buidel aan je doos;
 • Zet rekwisieten niet zomaar in de coulissen neer, maar stem de plek af met Jan Berend;
 • Praat/ fluister niet met elkaar op het toneel als dat niet in het script staat;
 • Kijk neutraal als het volgens jou verkeerd gaat of anders dan afgesproken;
 • Vermijd onnodig heen en weer lopen en loop rustig, tenzij anders is afgesproken;
 • Leef je zoveel mogelijk in en houd de focus op de voorstelling;
 • En de belangrijkste tip: heel veel plezier!