Marit Kox, Schuilenburg

Gedoopt in het Brandpunt, regisseur

Op mijn achtste maakte ik kennis met de musical Jakob. Die musical maakte grote indruk op mij en zorgde ervoor dat ik thuis de CD helemaal grijs draaide. Van de instrumentale liedjes maakte ik mijn eigen songs. De hele familie heeft de musical dan ook vaak mogen horen. Toch was het de musical Jesus Christ Superstar die mij deed betoveren en me op het pad van theater zette. In mijn puberjaren ben ik veel bezig geweest met musical en theater. Uiteindelijk ben ik op mijn 18e de HBO-studie tot Docent Theater aan de NHL in Leeuwarden gaan volgen. 

Theater geeft ons de mogelijkheid om op een creatieve en verbindende manier een verhaal te vertellen. Een verhaal waarin je herkenning vindt, waaruit je troost put, waarin je antwoorden kan vinden op levensvragen of een verhaal dat bijdraagt aan een stukje vermaak. Alle verschillende rollen vertellen daarin hun eigen stukje van dat verhaal. Het is van en voor iedereen. 
Zo wil ik ook graag gaan regisseren. Misschien heb je een eigen idee bij één van de rollen die bij het stuk hoort? Of een idee hoe diegene eruitziet? Eigen inbreng vind ik ontzettend belangrijk. En heb je daar geen beeld bij: ook geen probleem! Iedereen is welkom en mag zijn eigen steentje bijdragen om de toren te bouwen….