Sjouk Wolters, Leusden

Kerkelijk betrokken bij Het Brandpunt,
ondersteunt het productieteam

Zomer 2019 vroeg Hubert Fermina mij of ik bij musical Kaïn wilde ondersteunen. In februari van dat jaar had ik mijn werk als directiesecretaresse/ managementassistent bij de Dienstenorganisatie Protestantse Kerk afgerond en wilde extra tijd gaan besteden aan lessen bij de modevakschool in Utrecht. Maar op de achtergrond meehelpen met een musical, dat sprak mij wel aan.

Zo schoof ik op 25 september 2019 aan bij een eerste overleg van wat later het productieteam werd. We startten met het doornemen van de teksten van de musical en het verwoorden van de beelden die ieder daarbij had. Een bijzonder proces! Kaïn is voor mij een sterke, maar ook een ontzettend kwetsbare en breekbare man; hij wordt een moordenaar, raakt op drift en gaat zwerven. Ik zie in hem ook de verbeelding van mensen of religies die elkaar niet verstaan of niet begrijpen. Ik denk ook aan de vele migranten die huis en haard hebben verlaten en nergens welkom zijn. 

Het samen vorm geven en uitvoeren van een musical kan verbindend werken. Het is mooi om daar je schouders onder te zetten. Als productieteam verzamelden we mooie en inspirerende ideeën, waardoor enthousiasme ontstond om aan de slag te gaan. Ik geef daarbij op de achtergrond graag ondersteuning door allerlei zaken te regelen. Misschien kan ik iets betekenen in de kleding, als link met de modevakschool!