Thilly Tomassen, Hooglanderveen

Kerkelijk betrokken bij St. Joseph Hooglanderveen en Inham Hoogland, muzikaal leider

Mijn kerkelijke roots liggen in de katholieke kerk, vooral in de St. Martinus in Hoogland en St. Josephkerk in Hooglanderveen. Deze betrokkenheid is altijd van muzikale aard geweest. 

Ik ben door Roel de Jonge in aanraking gekomen met het fenomeen ‘Gerard & Gerard musicals’ (mijn eerste musical was die over Mozes) en ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor! Het is voor mij elke keer weer een openbaring hoe oude Bijbelverhalen/oerverhalen vertaald kunnen worden naar het leven van alledag (als katholiek ben ik niet zo bekend met de verhalen uit het oude Testament 😉). 

En wat een intense en prachtige tijd is het elke keer weer om samen de reis maken naar het ‘eindproduct’, de uitvoering van de musical.  Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe verhalen horen, lief en leed delen. En als je dan ook nog de liefde voor ‘samen muziek maken’ hierin kwijt kan… tja….dan is dat een soort van ‘kat in het bakkie’.  Als de eindbestemming bereikt is en de uitvoeringen voorbij, dan ben ik er altijd een beetje ‘katterig’ van!  

Bij vorige musicals was ik vooral koorrepetitor en bandlid. Nu ben ik een beetje in het productieteam van musical Kain gerold en sta ik voor een nieuwe uitdaging: ik ben ‘opperhoofd muziek’! Dat vind ik erg spannend, maar voel dat ik er niet alleen voor sta. Het productieteam trekt al een tijdje met elkaar op en het voelt als een warm bad. Dat geeft mij moed en vertrouwen. Ik heb ‘er zin an’!!!